מאמרים

אומגה 3- כמה היא חשובה לבריאותנו ?

אדם זקוק לאומגה 3 למען בריאותו ,זו חומצת שומן חיונית שהגוף איננו מייצר ולכן עלינו לספק אותה דרך התזונה .  

אומגה 3 היא חומצת שומן ארוכת שרשרת הכוללת EPA   ו DHA, שני הסוגים חשובים לבריאות הגוף ובמיוחד למוח ,המקור מן החי -דגים .

סוג נוסף של אומגה 3 הוא ALA   - חומצת שומן קצרת שרשרת שמקורה מן הצומח .(ALA  נמצאת בירוקים , זרעי פשתן , זרעי צ'יה )

הגוף מבצע התמרה ע"י אנזימים והופך את ה ALA  לחומצה ארוכת שרשרת כלומר ל EPA   ו DHA( לגוף אין מה לעשות עם חומצות קצרות שרשרת )תהליך ההתמרה שונה מאדם לאדם ולא ברור מה קורה וכמה נספג בדיוק.

יש מחלוקת מה עדיף לצרוך . רוב המומחים מעדיפים את האומגה 3 שמקורה דגים מכיוון שהיא נספגת הרבה יותר טוב לעומת הצמחית שנספגת ברמה של 5-8% לערך .

צריכת האומגה 3 מדגים חשובה לבריאות הלב ולהגנה מפני ירידה קוגנטיבית .על פי מחקרים ,אומגה 3 מדגים מורידה שומנים בדם ,מורידה סיכון למחלות לב , מפחיתה סיכון לסרטן השד הערמונית והמעי הגס ,נוגדת דלקת ,נוגדת דיכאון,משפרת כושר קשב וריכוז , ומסייעת בהתפתחות המוח אצל תינוקות וילדים עד גיל 4 

המתנגדים לאומגה 3 שמקורה דגים טוענים שיש כמות גדולה של כספית בדגים , שהוא מתחמצן בקלות ,שטעמו לא טוב ושיש אנשים הרגישים לדגים ... טענות אלו הופרכו על ידי התומכים ,בכך  שיש לצרוך דגי ים צפוני שיש בהם כמות כספית מזערית וכן ניתן למנוע את חימצונו על ידי ויטמין E

המצדדים באומגה מן הצומח בALA  טוענים ,כי הדגים מרכזים בתוכם המון פסולת מן הים ומכילים אפילו דיוקסינים ,רעלים שעלולים להצטבר בגוף בשימוש של עשרות שנים .כמו כן השמן הצמחי מופק בכבישה קרה לעומת שמן הדגים שעובר זיקוק.לפי דעתם בצריכת הALA   מקבלים את כל סוגי האומגה כי הגוף יודע להמיר .

לדעתי יש לצרוך גם את הצמחית וגם את הדגים שניהם טובים וחשובים לבריאות .(טבעונים יצרכו את האומגה 3 מהחי , מאצות )

השאלה היא האם יש לקחת תוסף או להסתפק בתזונה עשירה באומגה 3 ?

כשיש בעיה בריאותית הקשורה להתוויות של אומגה 3 , מומלץ מאד ליטול את התוסף . לדוגמא אדם עם טריגליצרידים גבוהים יטול 2-4 גרם ליום של אומגה 3  .

נשים בהריון ומיניקות זקוקות לרמות גבוהות של DHA   להתפתחות המוח של העובר , לתקינות הראייה ולהתפתחות מערכת העצבים , לכן חשוב מאד ליטול את התוסף יחד עם הברזל והפולאט .על פי מחקרים ילדים שאימותיהן צרכו אומגה 3 בהריון ובהנקה סבלו פחות ממחלות ומבעיות התפתחות והיו בעלי כישורים חברתיים ומוטוריים טובים יותר .

מגיל 50 מומלץ לדעתי ליטול תוסף ,מכיוון שיש מחקרים המראים השפעה של אומגה 3 על המוח בגיל מבוגר,במניעת מחלות המוח כגון אלצהיימר ודמנציה

מזונות עשירים באומגה 3 : סלמון מקרל טונה וסרדינים ,זרעי פשתן ,פולי סויה אדממה , ירוקים , זרעי צ'יה , אגוזי מלך .


בריאות לכולם 

שוש בן חיים נטורופתית 

0523900074


על הPH בגופנו

ערכי הPH נעים מבין 0- 14 

רמת הPH של חומר נייטרלי הוא 7 

ככל שהערך גבוה מ7 כך החומר בסיסי יותר ורווי בחמצן, 

ככל שהוא נמוך מ7 כך הוא חומצי יותר ודל בחמצן .

רמת החמצן בדם 7.3   תנודה קלה ביותר תגרום למצוקה .

הגוף שלנו מתמודד כל הזמן עם חומציות יתר !


מה משפיע על רמת החומציות ?

תזונה ,חוסר פעילות גופנית , כעס , תרופות ,סיגריות , לחץ נפשי – כל אלו הופכים אותנו לחומציים !

הקיבה היא האיבר החומצי ביותר בגוף : 1.6 – 2.4

כאשר רמת החומציות בגוף גבוהה רמת המינרלים נפגעת .

תאי סרטן משגשגים בסביבה חומצית דלת חמצן  ואינם יכולים להתקיים בסביבה עשירה בחמצן .

המזונות הבסיסיים ביותר :

מים ,שקדים , אגוזים, שומשום , זרעי פשתן ,אבוקדו ,שמן זית , דגנים מלאים ( קינואה אורז בר כוסמת אמרנט )

משקאות ירוקים , כל הירקות , לימון ,אשכוליות , קטניות ,

עגבניות חיות ,ירקות שורש ,נבטים 

מזונות חומציים – רשימה שחורה 

חלבון מן החי ,חומרים כימיים , קפה , תה , מזון מעובד ,דבש סוכר ,קטשופ מיונז חרדל ,מוצרי סויה מעובדים ,מונו סודיום גלוטמאט ,מרגרינה , שמנים מזוקקים ,לחם ואורז לבן ,משקאות קלים ,מלח שולחן ,פיצוחים ,שמרים , חומץ ,רוטב סויה .

רוב הפירות הם חומציים מעט בגלל הסוכר ,

פירות העונה כאשר הם בשלים כדאי לאכול 2 מנות ביום , הם טובים לבריאותנו !


אהבה צחוק ופעילות גופנית מסייעים לתחזק איזון של חומצה בסיס בגופנו 



הרזיה בריאה – שינוי אורח חיים

אם את סובלת ממשקל עודף , ואת רוצה להראות טוב להרגיש טוב  ולהיות בריאה 

אם את גרה בסביבת הישוב שלי ניצן, הנמצא בין אשדוד ואשקלון ,זה הזמן לפנות אלי !


אני אעזור לך לרזות בצורה בריאה ללא דיאטת רעב .

תוך שבועיים תוכלי להוריד 3-4 ק"ג ! 


כיצד ?

הבעיה של כולנו היא התשוקה למתוק , למי לא בא חתיכת עוגה עם הקפה ?

מי לא מתנפל על חפיסת שוקולד מדי פעם ?

כדי להוריד את התשוקה למתוק חשוב שהגוף יקבל את כל אבות המזון ,שהפחמימות יהיו מורכבות – לחם מלא ודגנים מלאים ,וכן לא להרעיב את הגוף כדי שלא נגיע להתנפלות על המתוק.

הדיאטה שלי  מבוססת על אכילת 5-6 ארוחות ביום ללא מאמץ מיוחד , היא מבוססת גם על מזון טבעי הכולל פירות ירקות ,חלבון מן הצומח בעיקר ,כגון קטניות ,וכן דגנים זרעים ואגוזים .

כדי לרזות  אני מרכיבה לכל אחת את הדיאטה המתאימה לאורח החיים שלה ולמצב בריאותה .

אני עורכת תשאול מקיף ויסודי , אבחון אירידיאולוגי בגלגל העין וכן איבחון בלשון .

בדיאטה שלי אני כנטורופתית מקפידה להפריד בין חלבון מן החי לדגנים , דבר העוזר מאד בתהליך ההרזייה וכן מחזק  את מערכת העיכול ופותר הרבה בעיות כגון גזים כאבי בטן ועוד .

לפעמים יש צורך בתוספים המזרזים את חילוף החומרים ,הכל לפי המצב .

אני מלווה את המטופלת שלי בצורה ממש צמודה עד שהיא מגיעה למשקל הרצוי ולאיזון הגוף .

התזונה הבריאה שאני ממליצה עליה מחזקת את המערכת החיסונית ואת התנגודת למחלות  וכן פותרת בעיות עיכול עייפות ועוד .

את הדיאטה אני מרכיבה יחד עם המטופלת על פי ההעדפות שלה במזון ועל פי שעות העבודה וכו', השינויים נעשים  לפעמים בהדרגה , הכל על פי הקצב של המטופלת .


אז אני מחכה לך לייעוץ תזונתי ,קחי את עצמך בידיים ובואי לשנות את חייך !


שוש בן חיים –נטורופתית 



כורכומין – הפלא הצהוב

בשנים האחרונות הפך להיות הכורכום לאחד הצמחים הנחקרים ביותר.

הכורכום אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר ברפואה המסורתית בהודו ובדרום אסיה בכלל .הוא נצרך על ידי 1/3 מאוכלוסיית העולם .

.הכורכום משולב על ידי רופאים יחד עם תרופות ואין שום פגיעה ביעילות התרופות.  אין לו תופעות לוואי .

הכורכומין נמצא במחקרים : נוגד הדלקת החזק בטבע ,הוא פועל באופן ישיר לעיכוב תהליכים דלקתיים בגוף. 


לכורכומין יש השפעה מעכבת גם על דלקות על רקע אוטואימוני כגון במחלות קרון , קוליטיס ,דלקת מפרקים RA,פסוריאזיס , לופוס , טרשת נפוצה ועוד .


הכורכום עשוי גם לסייע בפעילות התקינה של מערכת העיכול על ידי שיפור הספיגה ,הגברת הפרשת מיצי עיכול ,שיפור זרימת דם ,עיכוב דלקת ,חיטוי מזהמים כגון וירוסים טפילים פטריות וחיידקים, שיפור והמרצת חילוף חומרים .

הכורכומין הראה גם השפעה ותמיכה בתהליכי ניקוי רעלים בכבד. הוא פעל אפילו נגד וירוסים הפוגעים בכבד כגון הפטיטיס C  והפטיטיס B.

בשנים האחרונות נערכו גם כמה מחקרים אשר הדגימו השפעה אנטי דכאונית על ידי העלאת רמות סרוטונין ודופאמין ביותר מ1500 מחקרים תועדה פעילותו האנטי סרטנית של הכורכומין .לא נרשמו תופעות לוואי גם במינונים גבוהים .הכורכומין פעל באופן מובהק לעיכוב גדילתם של מגוון תאים סרטניים .


כדאי מאד לשלב את הכורכומין בתזונה ורצוי ביותר לכל אדם מבוגר  לקחת תוסף !

כורכומין לא רצוי במקרים של אבנים בכליות ובכיס מרה .

בריאות לכולם .שוש 


על הסויה

מאמר על הסויה 

מוצאה בסין , שם נחשבת לאחד מחמשת הצמחים הקדושים  ,כדאי לשלב את הסויה בתזונה . מדוע ?

הסויה היא הקטניה הכי עשירה בחלבון , 40% חלבון .נחשבת חלבון מלא כי היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות .פולי הסויה עשירים מאד בסיבים בסידן ובברזל .כמו כן הסויה עשירה  בחומצות שומן חיוניות כגון אומגה 3 .

לחלבון הסויה ולאיזופלאבונים שבסויה יש השפעה חיובית על בריאות הלב וכלי הדם , מוריד כולסטרול ומגביר אלסטיות של כלי הדם .

בסויה ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול המסייעים לשיפור הזיכרון ולהעברת מסרים במערכת העצבים .

הפיטואסטרוגנים בסויה תורמים לצפיפות עצם גבוהה ולירידה בשכיחות גלי החום בגיל המעבר .

הנחיות עדכניות של איגוד הסרטן האמריקאי קובע ,כי ככל הנראה לסויה יש תפקיד מגן מפני סרטן השד וסרטנים הורמונליים אחרים ,כגון ערמונית ורירית הרחם , כמו כן קובע הארגון כי נשים שחלו בסרטן הורמונלי יכולות לצרוך סויה .

הסויה שנויה במחלוקת בשנים האחרונות כי עלה החשש שההתפתחות המינית המוקדמת אצל ילדים בעולם המערבי נובעת מצריכת הסויה . נכון להיום ארגוני הבריאות בעולם אינם תולים את האחריות על הסויה .הסברים לתופעת הגיניקומסטיה ( התפתחות מינית מוקדמת ) הם : השמנת יתר חשיפה לחומרים דמויי אסטרוגן כגוןם ביספנולA    , חומרי הדברה , הורמונים במוצרים מן החי , תרופות בתעשיה המגיעות בסוף למים ולקרקע .

מוצרי הסויה השכיחים הם :פולי סויה יבשים , אדממה , טופו שבבי סויה וחלב סויה .

כמה מחקרים על הסויה :

במחקר בו השתתפו 832 נשים סיניות החולות בסרטן צוואר הרחם ו846 נשים בריאות ,נמצאה קורלציה בין רמות סויה גבוהות בתזונה לבין ירידה בסיכון לחלות בסרטן .

במחקר באוניברסיטת אילינוי נמצא כי צריכת סויה מביאה לשיפור בפרופיל השומנים בחולי סוכרת . שיפרה אצלם גם תפקודי כליות ופרופיל שומנים בדם .

פרופסור זכריה מדר מהאוניברסיטה העברית קובע על פי עשרות מחקרים כי :צריכת סויה עשויה להועיל לבריאות בכמה אספקטים .בפורמולת חלב סויה לא נמצאה השפעה שלילית על גדילה התפתחות ופוריות של תינוקות וילדים.

מחקרים תצפיתיים בארה"ב ובסין קובעים כי מוצרי סויה אינם מעלים את הסיכון להישנות המחלה או תמותה בנשים לאחר סרטן שד.

אכילת חלבון סויה מפחית לחץ דם 

מתכון - קציצות שבבי/ שאוורמה  סויה

1/2 ק"ג שבבי סויה מושרים במים רותחים כ20 דקות ( ניתן להשיג ב"בר טבע" ביד בנימין)

2 בצלים פרוסים דק ומוקפצים בשמן זית 

חופן פטרוזיליה 

3-4 ביצים 

תבלינים ( כורכום כמון פלפל מלח )

1/2 כוס קמח חומוס או קמח כוסמין או קמח מחיטה מלאה 

אופן הכנה 

מסננים וסוחטים היטב  את שבבי הסויה

טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את שבבי הסויה ואת הפטרוזיליה ,מוסיפים את שאר החומרים 

משמנים נייר אפייה עם ספריי שמן זית ,מכינים קציצות ושמים על הנייר המשומן 

משמנים את הקציצות גם מלמעלה בספריי שמן זית

אופים בתנור חם 180 מעלות כחצי שעה









Description Title

Write a description for this tab and include information that will interest site visitors. For example if you are using tabs to show different services write about what makes this service unique. If you are using tabs to display restaurant items write about what makes a specific dish particularly worthwhile or delicious.

Item Link